لیمو شیرین
از نظر مشخصات و اندازه شباهت به سایر مرکبات دارد بجز اینکه شاخه های بیشتری در دامنه دارد و گسترده تر است. ارتفاع آن حدود 5 متر می باشد. در دزفول درختان 20 تا 25 ساله با ارتفاع 3 متر و قطر ساقه 15 تا 30 سانتیمتر و قطر تاج 3 الی 4 متر دیده شده اند. سیستم ریشه شبیه به نارنج است.
لیمو شیرین دارای تاج بسیار پراکنده و نا منظم می باشد که شکل خوشایندی برای مصارف فضای سبز ایجاد نمی کند. سطح سایه دهی خوبی ندارد و شاخ و برگ در آن متراکم و منظم نمی باشد. مقاومت آن نسبت به کم آبی و شوری آب خیلی کم است. نسبت به آفات و امراض غیر مقاوم است اما در برابر باد مقاوم است. توقع آن در رابطه با حالخیزی خاک زیاد است. دورهگلدهی همانند اغلب مرکبات 30تا 40 روز از دهه آخر اسفند تا اواخر فرئردین است که با توجه به دوره سرما این مدت عقب یا جلو می شود. شکل میوه
کروی و به اندازه پرتقال است ودارای پوست نازکی به رنگ زرد روشن می باشد و در طی دوره میوه دهی به علت ریزش شکوفه ها به مقدار خیلی کم به نظافت محوطه نیاز می باشد. لیمو شیرین دارای ریزش تدریجی برگهاست و خزان پوشیده دارد. در مناطق گرم و تا حدودی مرطوب رشد می کند. برای کاشت در منازل در صورت مساعد بودن شرایطی که برای پرتقال بیان شد مناسب می باشد. در مناطقی که عمق آب های زیر زمینی 2 متر است درختان مسن سالم و شاداب خواهند بود.
تکثیر آن مانند پرتقال است. مدت زمان لازم از کاشت در خزانه تا انتقال به زمین اصلی حدود 36 ماه می باشد. انتقال در فصل سرد سال انجام می شود. میوه مصرف خوراکی و درمانی داردو از چوب آن می توان برای تهیه وسایل مختلف استفده کرد.
لیمو شیرین دارای پوست نازک، صاف و زرد لیمویی است. طعم آن شیرین است. لیمو شیرین در جنوب ایران و هندوستان کاشته می شود. درخت لیموشیرین به ارتفاع 4 تا 7 متر می رسد و شبیه به درخت پرتقال و نارنج است. لیمو شیرین خوب، دارای پوستی نرم است و هرچه سنگین تر باشد، پر آب تر است.
ارزش غذایی لیمو شیرین
مهمترین ترکیبات قابل توجه لیمو شیرین، اسید سیتریک و ویتامین C است. چنانچه فردی 2 عدد لیمو متوسط در طول روز بخورد، عملا ویتامین C مورد نیاز بدنش را تامین کرده است. مزیت لیمو در مقایسه با پرتقال اینست که با کالری کمتری نسبت به پرتقال، همان مقدار ویتامین C را به بدن می رساند.
نقش پیشگیری کننده ویتامین C موجود در میوه لیموشیرین از بروز سرماخوردگی و سرطانها به اثبات رسیده است و در حقیقت بدن را سم زدایی میکند و تب ناشی از سرماخوردگی را نیز از بین می برد. در صورت مصرف میوه لیمو شیرین با پوست داخلی مقدار 77 میلی گرم ویتامین C به بدن می رسد. در حالیکه مصرف آن بدون پوست داخلی، فقط دارای 53 میلی گرم ویتامین C است. بنابراین توصیه می شود لیمو شیرین را با پوست داخلی مصرف کنید. پتاسیم موجود در لیمو شیرین باعث می شود از بروز بیماری قلبی و عروقی پیشگیری کند و همچنین بین آب و الکترولیت های بدن تعادل برقرار شود.اسید فولیک موجود در لیمو شیرین نسبت به میوه های دیگر بیشتر است و نقش مهمی در پیشگیری از کم خونی ایفا می کند. سرشار از کلسیم می باشد و برای جلوگیری از پوکی استخوان بخصوص در زنان نقش موثری دارد. لیمو شیرین دارای مقادیری فسفر منیزیم سدیم و آهن نیز می باشد. ویتامین P موجود در لیمو، مویرگها را باز، و لایروبی می کند و از بین برنده رسوباتی است که در جدار رگها نشسته و عامل پیری هستند. پزشکان مصرف روزانه یک لیمو شیرین را به مبتلایان به ناراحتی معده توصیه می کنند اما خوردن آن را بلافاصله پس از غذا منع کرده اند. از دیگر خواص لیمو شیرین می توان به تقویت مغز به علت فسفر، تخفیف بیماریهای رماتیسمی، کمک به پیشگیری از افزایش چربی خون، تقویت استحکام جدار عروق، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به درمان سرماخوردگی، میگرن، اضطراب و سرگیجه، تب، اسهال و زخم معده اشاره نمود.
لیمو شیرین چرا تلخ است؟
علت تلخی لیمو شیرین وجود موادی به نام نارنجین و لیمونین است. بنابر نظریات پزشکان علوم تغذیه هرچه مواد قلیایی در یک ماده طبیعی مانند میوه بیشتر باشد میوه اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار بگیرد طعم آن به تلخی می گراید. هنگامی که لیمو شیرین را برش میزنیم، لیمونین و نارنجین موجود در آن با اکسیژن هوا ترکیب شده و تلخ می شود. در بین مرکبات، نارنج و لیمو هر دو این خاصیت را دارند و هرچه درجه شیرینی یک میوه بیشتر باشد تلخی خود را بیشتر نشان می دهد. تلخی لیمو شیرین هیچ اثر منفی بر روی سلامت دستگاه گوارش ندارد. این ویژگی، طبیعت این میوه است.
نسخه های درمانی با لیمو شیرین
لیمو شیرین برای درمان یرقان مفید است. هر روز 20 عدد لیمو شیرین را آب بگیرید و آب آنرا میل کنید. برای درمان برونشیت ساعتی 2 عدد لیمو شیرین را آب بگیرید و آب آن را با هویج مخلوط نموده و میل کنید. برای درمان تیفوئید، روزانه 1 لیوان آب لیمو شیرین را با آب پیاز مخلوط کرده و میل کنید. درمان واریس، روزانه آب 10 عدد لیمو را بگیرید و میل نمایید. برای سرمازدگی، روزی سه نوبت با آب این میوه دستو پا را ماساژ دهید. وبرای سوء هاضمه پوست لیمو شیرین را بجوشانید و آبش را بنوشید.برای درمان اگزما پوست لیمو شیرین را بر محل ضماد کنید. برای درمان زگیل 8 روز پوست لیمو شیرین را در سرکه خیسانده و سپس با آن سرکه روزی 2 نوبت محل را شستشو و مالش دهید.
قیمت خرید نهال لیمو شیرین
یکی از محصولات مرکبات نهالستان مرکبات زادعلی نهال لیمو شیرین است. قیمت نهال لیمو شیرین به شرح زیر می باشد. برای خرید نهال لیمو شیرین و سایر مرکبات پیوندی با نهالستان زادعلی تماس بگیرید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.