فروش نهال جمبو
جمبو درختی همیشه سبز است. برگ های جمبو ساده، شفاف، براق و کامل می باشند. نهال های 3 ساله دارای ارتفاع 2 متر و قطر ساقه 5 سانتی متر و قطر تاج 1 الی 1.5 متر هستند. درخت 15 ساله جمبو دارای ارتفاع 6 متر، قطر ساقه 25 تا 30 سانتیمتر و قطر تاج 3 متر می باشد. درخت 30 ساله جمبو دارای ارتفاع 10 تا 12 متر و قطر ساقه 60 تا 80 سانتیمتر و قطر تاج 3 متر است. البته بسته به شرایط محیطی این داده ها تغییر خواهد کرد. این اطلاعات برای شهر اهواز می باشد. درخت دارای یک تنه اصلی می باشد. بعد از ارتفاع خاصی نهال جمبو یک تاج متراکم نشکیل می دهد که معمولا به صورت عمودی گسترش می یابد. درخت پر شاخ و برگ است اما به علت اینکه گسترش تاج بیشتر عمودی است تا افقی سطح سایه دهی آن نسبتا زیاد نیست. یک درخت 15 ساله جمبو در حدود 10 متر مربع سطح سایه دارد. جمبو به کم آبی و شوری بخصوص در مرحله استقرار حساس می باشد. در برابر آفات و امراض و باد مقاومت زیادی دارد. جمبو بهتر است در خاک های حاصلخیز کاشته شود. این درخت خزان مشخصی ندارد ولی به مرور زمان و پس از طی عمر برگ های پیر، آنها ریزش کرده و برگ های جوان، جای آنها را می گیرند. جمبو برای کاشت در کنار خیابانها، پارک های شهری، پارک های جنگلی، و کمربند سبز مناسب است اما برای کاشت در منازل، وسط بلوارهای باریک و میدانها توصیه نمی شود.
گلدهی و میوه
دوره گلدهی از اسفند ماه شروع شده و در حدود 30 روز طول می کشد. در طی این مدت نیازی به نظافت محوطه کاشت نیست. دوره میوه دهی در اواسط تابستان و در حدود 30 روز است. در طول این مدت به علت ریزش میوه، به تمیزکاری محوطه کاشت نیاز است.
نهال جمبو که در تلفظ به آن نهال جامبو هم می گویند، در نهالستان سبزینه تولید می شود. برای خرید نهال جمبو می توانید با نهالستان سبزینه تماس بگیرید. هدف مافروش مستقیم نهال به مصرف کنندگان نهال و طراحان فضای سبز کشور است. برای اطلاع از شرایط محیطی و مورد نیاز جمبو (جامبو) متن زیر را بخوانید.
جمبو نام درخت میوه دار و همیشه سبزی است که در استانهای جنوبی و مناطق ساحلی جنوب ایران میروید. این درخت گرمسیری با نام علمی (Syzygium cumini) بومی کشورهای هند، سریلانکا، بنگلادش و اندونزی است. نام این درخت در ایران برگرفته از نام هندی آن است. امروزه علاوه بر این کشورها، در بسیاری از کشورهای دیگر از جمله فیلیپین، میانمار، برزیل، جزایر و کشورهای آمریکای مرکزی، فلوریدای آمریکا و برخی کشورهای آفریقایی درخت جمبو وجود دارد. درخت جمبو از جمله درختان سریعالرشد است که در دو سالگی میتواند به بلندی بیش از سه متر برسد. در هند این درخت تا سی متر ارتفاع پیدا میکند، ولی در جنوب ایران معمولاً به بلندی ۷ تا ۱۴ متر دیده میشود. این درخت بیش از صد سال عمر میکند. منطقه رویش این گیاه از ساحل دریا تا ارتفاع ۱۸۰۰ متر از سطح دریا است ولی از ارتفاع ۶۰۰ متر به بالا میوه نمیدهد.
از آنجا که درخت جمبو تاج و منظره زیبایی دارد در بسیاری از مناطق رویش به عنوان درخت زینتی و سایه دار استفاده میشود. چوب آن محکم است و در مقابل آب استقامت زیادی دارد. در برخی کشورها از چوب جمبو برای ساخت تراورس و وسایل و ابزارالات کشاورزی و روستایی و نیز سوخت استفاده میشود. از پوست این درخت به خاطر داشتن ۸ تا ۱۹ درصد تانن در صنعت چرمسازی استفاده میشود. گلهای این درخت نیز مورد علاقه زنبورهای عسل است و به همین خاطر در صنعت زنبورداری مؤثر میباشد. در جنوب ایران این درخت در ماههای تیر و مرداد ثمر میدهد. میوه رسیده جمبو سیاهرنگ است و به شکل و اندازه زیتون و یا کمی بزرگتر است. میوه جمبو که به صورت خوشهای است، نخست کوچک و سبز است رفته رفته بزرگتر و سرخرنگ میشود و سپس به رنگ سیاه در میآید. میوه جمبو هسته بزرگی دارد که سخت نیست. بخش خوردنی آن نرم و آبدار است . مزه جمبو کال گس و ترش است ولی میوه رسیده شیرین و کمی ترش است. از جمبو میتوان سرکه، شراب، ژله و انواع شربتها تهیه کرد. سرکه جمبو به دلیل خوشرنگ و معطر بودن در سراسر کشور هند ساخته و استفاده میشود. جمبو دارای انواع ویتامینها و مواد معدنی است. علاوه بر اینها، بخشهای مختلف گیاه ارزش دارویی دارند، به ویژه هستههای جمبو در درمان و کنترل بیماری قند (دیابت) مؤثرند. در ادیان بودایی و هندی درخت جمبو مقدس و محترم است و افسانههای زیادی درباره آن وجود دارد. تیپ رشد جمبو مثل اکالیپتوس است و درخت بزرگی با ارتفاع بیش از 10 متر می شود که بسیار هم هرس پذیر هست و تنه جوش های زیادی تولید می کند. این درخت بشدت برگ ریز و در فصل میوه دهی هم میوه هاش می ریزد. گل ها جمبو به دلیل نداشتن گلبرگ و قرار گرفتن در ارتفاع چند متری سطح زمین زیبا و قابل توجه نیستند اما میوه های بنفش متمایل به سیاه خوش طعم آن که طعم ویژه خود را دارد برای اغلب جنوبی ها خوشمزه و مهم هست. میوه های جمبو از رنگ سبز به ارغوانی و نهایتا سیاه تبدیل شده آماده خوردن می شوند. میوه گوشتی و آبدار در اثر ریزش روی زمین باعث ایجاد لکه شده این لکه ها به راحتی پاک نمی شوند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.