پرتقال والنسیا
پرتقال سلطان مرکبات است. پرتقال درخت کوچک با برگ های همیشه سبز و گل های سفید دارد. پوست آن نارنجی رنگ و کمی ناصاف، مزه میوه پرتقال ترش و شیرین است و خوشمزه ترین آن زرد رنگ یا قرمز است. مغز میوه مصرف خوراکی دارد و پوست آن برای مربا و یا چاشنی مصرف دارد. پرتقال در مناطق شمال و جنوب ایران کاشته می شود. سرشار از ویتامینC و منبعی برای ویتامین B1 و اسید فولیک، کلسیم فیبر و پتاسیم است. پوست پرتقال در مواردی مغذی تر از خود پرتقال است. کارشناسان موسسه ملی سرطان امریکا معتقدند سرطان معده در امریکا کم است زیرا در تمام ماه های سال پرتقال و مرکبات مصرف می کنند. ویتامین C یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است. پرتقال دارای مقداری جوهر زردک است که پس از خوردن، در کبد تبدیل به ویتامین A می شود. این جوهر در پرتقال خونی ( پرتقال تو سرخ) بیشتر است. پرتقال برای کودکان، افراد سالخورده و آنهایی که تازه از بستر بیماری برخواسته اند یک خوراکی ضروری است. بهتر است پرتقال را قبل از غذا بخورید تا معده بتواند به راحتی هضم کند. بی دلیل نیست که عادت بسیاری از غربی ها نوشیدن یک لیوان آب پرتقال در صبحانه است.
پرتقال والنسیا
پرتقال والنسیا از ارقام پرمحصول، دیررس است که هر ساله به بار می نشیند.. در شمال ایران به دلیل سرمای زمستان و مواجه شدن میوه های نارس با دمای زیر صفر، امکان بهره برداری مطلوب را ندارد. ولی در جنوب به خصوص در ناحیه جیرفت و شمال خوزستان عملکرد رضایت بخشی داشته است. روی درختان پرتقال والنسیا به ویژه در ماههای اسفند تا خرداد، دو محصول قابل مشاهده است، که هم محصول سال قبل و هم میوه تازه تشکیل شده فصل جاری است. پرتقال والنسیا طی دوران زمستان با کاهش دمای هوا به رنگ زرد گرایش می یابد و مجدداً در خرداد از زردی به سبزی می گراید. میوه های سبز رنگ والنسیا با اتیلن (۲۰۰-۲۰ میکرولیتر در لیتر) ظرف مدت ۶۴-۲۴ ساعت به رنگ زرد برمیگردد. میوههای این رقم خاصیت نگهداری بسیار خوبی هم روی درخت و هم در انبار دارند. والنسیا بیش از همه در معرض پدیده گرتنوله شدن قرار میگیرد. در این حالت کیسههای وزیکول بزرگ و سخت شده و رنگ آن سفید و کیفیت میوه کاهش مییابد که به دلیل زیاد باقی ماندن میوه روی درخت میباشد. از دیگر ارقام گروه پرتقالهای والنسیا می توان به دلتا، میدنایت، کمبل، اولیندا و فراست اشاره نمود. اندازه میوه والنسیا متوسط، گرد تخممرغی، بدون بذر یا کم بذر (۶-۵ بذر)، نسبتاً پوست کلفت و سطحی صاف دارند. درختان والنسیا دارای تاجی قوی، عمودی، بزرگ و میزان محصول آن از ۴۰ تا ۶۰ تن در هکتار متغیر است. این پرتقال به دلیل داشتن آب فراوان، بوی مطبوع و اسید کم، مورد علاقه بسیاری از ایرانیان است.
پرتقال والنسیا در کنار پرتقال محلی تولید می شود. پرتقال والنسیا از لحاظ اندازه متوسط و کمی بزرگتر و کشیده تر از پرتقال محلی است. هسته های آن بسیار کمتر از پرتقال محلی است و میوه آن همانند پرتقال محلی آبدار است.اما نه به اندازه آن. آب پرتقال والنسیا کمتر از پرتقال محلی و بیشتر از پرتقال تامسون است. مزه آن شیرین آمیخته با ترشی است. زمان باردهی و برداشت این میوه از اوایل اسفند است و ممکن است تا آواخر اردیبهشت ادامه داشته باشد. زمان برداشت پرتقال والنسیا از لحاظ اقتصادی بسیار مهم است چرا که به بازارهای عید می رسد علاوه بر این در زمان گرم شدن که میوه های آبدار طرفداران زیادی دارد آماده ورود به بازار است. علاوه بر بازارهای داخلی برای صادرات مناسب است چرا که در ماه های فروردین و اردیبهشت بازار خالی از هرنوع مرکبات می باشد. برداشت در هنگام شکوفه دادن درختان پرتقال باعث آسیب دیدن و سقوط شکوفه ها و کاهش تولید سال آینده می شود. نهال پرتقال والنسیا در نهالستان سبزینه دزفول با کیفیت عالی تولید می شود. اگر قصد احداث باغ و یا باغچه دارید جهت خرید پرتقال والنسیا و سایر مرکبات و مشاوره با ما تماس بگیرید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.