انجیر بنگال
انجیر بنگال به صورت درختانی با ارتفاع 20 الی 30 متر دیده شده اند که بسیار پر شاخ و برگ و پر سایه می باشند. برگ انجیر بنگال ساده، شفاف، چرمی و شکننده بوده و دارای دمبرگ می باشد. شکل آن شبیه به تخم مرغ کشیده است. فرم دخت زیبا و جالب است. تاج درخت دارای گستردگی افقی بیشتر از عمودی است. تراکم برگ نسبت به انجیر معابد بیشتر است. در زمین های با زهکش مناسب، رشد بهتری دارد. در منطق مرطوب ریشه های هوایی تولید کرده که به زمین رسیده و ظاهر درخت را چند تنه می کند. اغلب دارای یک ساقه می باشد که بسته به سن گیاه و نحوه هرس بعد از ارتفاعی خاص تشکیل تاج می دهد. در 3 سال اولیه رشد فرم تاج مشخص شده و بعدا به تدریج فرم طبیعی به خود میگیرد. بسته به سن گیاه تا ارتفاع 1 الی 1.5 متری شاخه فرعی ندارند. سطح سایه دهی این درخت بعد از سال دوم کاشت و تشکیل تاج به تدریج افزایش می یابد. برگ های آن بزرگ ولی شاخه ها تراکم کمی دارند. مقاومت کمی به شوری و کم آبی دارد. در برابر آفات و امراض و باد مقاومت زیادی دارد. در خاک های با حاصلخیزی نسبتا متوسط بخوبی رشد می کند. تکثیر آن در بهمن و اسفند و با استفاده از قلمه امکانپذیر است.
دارای خزان سریع و به مدت 10 روز در فروردین ماه است که بعد از 10 روز جوانه های سبز برگ ها ظاهر می شوند. محیط رشد این گیاه مناطق گرم و حاره ای است. انجیر بنگال برای کاشت در پارک های شهری به شرط زهکش خوب، کنار خیابان، پارک جنگلی، کمربند سبز و وسط بلوارهای عریض مناسب بوده اما برای منازل و میادین توصیه نمی شود.
گلدهی و میوه
دارای گلدهی بهاره و پاییزه می باشد. در طی دوران گلدهی نیازی به نظافت محوطه کاشت ندارد. میوه انجیر بنگال به صورت فندقی و چسبیه به شاخه هستند. میوه دهی در تابستان و در حدود 45 روز است که در صورت عدم برداشت میوه ریزش خواهد کرد. میوه های ریزش شده باعث جلب حشرات شده و در طی این دوران، محوطه به نظافت نیاز دارد.
در جنوب ايران با نام هاى محلى لول ، لور و مكرزن و در جزيرۀ خارك ليل و در جزيرۀ كيش لير شناخته مىشود. به فارسى انجير بنگال گويند به انگليسى Banyan و Banyan tree گفته مىشود. نام علمى آن: Ficus bengalensis است. انجیر بنگال درختى است عظيم كه داراى شيرابۀ كائوچوكى و سفید رنگ است. از انشعابات و ساقههاى هوايى آن ريشههاى هوايى خارج شده و به زمين مىرسد و در آن فرو مىرود و ساقههاى جديدى از درخت را ايجاد مىكند، به طورى كه پس از چندين سال درخت به صورت چتر وسيع و سرسبز با ستونهاى متعدد تبدیل می شود. برگهاى آن بيضى و كامل و برّاق به طول حدود ٢۵ سانتىمتر است كه اگر بيخ برگ را بشكنند شيرۀ سفيد رنگى از آن خارج مىشود. ميوۀ آن بدون دم و در ابعاد يك فندق است. اين درخت بومى هند شرقى است كه در حال حاضر بنگلادش مىباشد. در جنوب ايران نيز مىرويد و از آبادان تا بوشهر و چاهبهار و تيس انتشار دارد. شعرى كه مىگويد درخت مكرزن صد ريشه دارد شايد اشاره به انجير بنگال است كه در كيش و ساير نقاط جنوب ديده مىشود.
دم كردۀ پوست گياه را به عنوان قابض و تونيك در موارد اسهال خونى، اسهال و بيمارىهاى قند تجويز مىكنند. برگهاى خرد شدۀ آن به صورت ضماد روى ورم و آبسهها گذارده مىشود. از الياف ريشه در معالجه سوزاك استفاده مىكنند. از نظر طبيعت طبق راى حكماى طب سنتى درخت انجير بنگال گرم و تر است و از نظر خواص معتقدند كه خوردن شيرابه آن گاز و نفخ را تحليل مىبرد و محرك نيروى جنسى است و براى بواسير نافع مىباشد. براى معالجۀ بواسير از هر نوع شيرابۀ تازۀ آن را صبح ها قبل از طلوع آفتاب گرفته و با هم وزن آن شكر مخلوط كرده و ناشتا بخورند و اين كار را تا چند هفته ادامه دهند و مقدار آن را روزانه از ۴ گرم شروع و تا ١٢ گرم در روز برسانند و پس از آن بتدريج كاهش دهند، بسيار مفيد است و براى رقت اسپرم و سرعت احتلام نافع است. ضماد شيرابۀ تازۀ آن در آغاز ظهور ورم ها بخصوص براى ورم كشالۀ ران بسيار مؤثر و مفيد است و دمل را تحليل مىبرد و اگر دمل بزرگ شده باشد سر باز مىكند و التيام مىيابد. اگر برگ درخت را گرم كرده روى زخمهايى كه نياز به بخيه دارند، بگذارند و محكم ببندند و تا ٣ - ٢ روز باز نكنند زخم را به هم مىآورد. خوردن ريشههاى هوايى آويختۀ آن در حدود ٢ گرم با ۴ گرم شكر و قدرى آب براى جلوگيرى از سرعت انزال نافع است.
قیمت و خرید نهال انجیر بنگال
یکی از محصولات نهالستان سبزینه نهال انجیر بنگال است. قیمت نهال انجیر بنگال بر اساس تعداد و اندازه نهال به شرح زیر می باشد. برای خرید نهال انجیر بنگال با نهالستان سبزینه تماس بگیرید. قیمت های زیر مربوط به نهال یکساله در کیسه دوساله و با ارتفاع حدود یک متر هستند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.