سرو خمره ای

150,000 تومان

سرو خمره ای

سرو خمره ای گیاهی به صورت درخت یا درختچه های گوچک، یک پایه، ساقه های فرعی برگدار است. این گیاهان ظاهر مسطح دارند. برگهای آنها مرکب از فلس های کوچک که دوبدو در چهار ردیف قرار دارند. و همیشه سبز می باشند. ارتفاع نهایی آن در صورتی که هرس نشود به 6 الی 7 متر می رسد. حداکثر قطر ساقه در حدود 20 الی 30 سانتیمتر می باشد. در خوزستان درختان 30 ساله ای با ارتفاع 6 متر و قطر ساقه 25 سانتیمتر مشاهده شده که قطر تاج آنها 5 متر می باشد. بصورت درختچه هایی کپه ای با شاخه های متراکم دیده می شوند . ساقه های فرعی دارای ظاهری مسطح می باشند.

سطح سایه دهی چندان زیادی ندارند و کمتر به منظور سایه دهی کشت می شوند. زیرا تاج رشدی تقریبا عمدی دارد و شاخ و برگ آن متراکم و خوب است. در برابر کم آبی و شوری آب خصوصا پس از انتقال از نهالستان به محل دائمی در سرو خمره ای کم است. اما در برابر آفات و امراض  و باد مقاومت زیادی دارند. در خاک های متوسط به راحتی رشد می کند و توقع آن در رابطه باحاصلخیزی خاک متوسط می باشد.

گلهای سرو خمره ای به شکل مخروط می باشند دوره گلدهی یکبار در سال و به مدت 30 روز اسفند به بعد است که در این مدت نیازی به تمیزکاری محوطه کاشت نمی باشد. میوه دهی در ائاخر پاییز و به مدت 30 الی 40 روز می باشد. میوه دهی نقشی در جلب حشرات ندارد زیرا میوه ها ریزش ندارند و بنابراین نیازی به نظافت محوطه نمی باشد. این درخت خزان ندارد و همیشه سبز است و مخصوص مناطق معتدله تا نیمه سرد است اما با شرایط مناطق گرمسیر مانند خوزستان سازگاری لازم را یافته است. این گیاه برای کاشت در کنار خیابان، پارک های جنگلی و کمربند سبز مناسب نیست اما برای کاشت در وسط بلوار به شرطی که عرض آن بیشتر از 4 متر باشد و دارای زهکش مناسب باشد و برای پارکهای شهری با زهکش مناسب و میادین و منازل و اماکن عمومی با فضای سبز و وسعت زیاد مناسب می باشد.

تکثیر سرو خمره ای توسط بذر امکانپذیر است. بذرها را در خزانه نهالستان کاشته و پس از گذشت 12 الی 24 ماه به محل اصلی منتقل می کنند. زمان مناسب برای کاشت، بهمن و اسفند می باشد. دلیل اصلی کاشت سرو خمره ای زیبایی آن می باشد.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سرو خمره ای”