شمشاد اهوازی

15,000 تومان

شمشاد اهوازی

شمشاد اهوازی درختچه ای همیشه سبز است که در جنوب کشور کاشته می شود. نام علمی شمشاد اهوازی Clerodendron phlomidis است. از این گیاه به عنوان دیوار و پوشش مناطقی که می خواهند در دید عموم نباشد استفاده می شود. به صورت پرچین و حتی به صورت تکی در فضای سبز کاشته می شود. برای ایجاد دیوار پوششی سبز نیاز به تکیه گاه دارد و در صورتی که تکیه گاه نداشته باشد به صورت یک درختچه بر روی زمین گسترده شده و یک توده فضای سبز به ارتفاع 2 متر و شعاع 1.5 متر درست می کند. این گیاه به گرما، خشکی، کم آبی و شوری خاک و آب بسیار مقاوم است و در تمام طول سال سرسبز و پربرگ است. دارای گلهای سفید کوچک با پرچم های قرمز بلند هستند که دوره گلدهی از اردیبهشت شروع می شود. شمشاد اهوازی هرس پذیری خوبی دارد و با هرس کردن شاخه های جدید و پر برگ رویش می کنند. این گیاه در فصل زمستان اگر آبیاری نشود دچار خزان و برگریزی می شود. اما برگهای ریخته شده توسط برگهای جدید جایگزین می شوند از اینرو همیشه سبز خواهد ماند و همیشه محوطه کاشت باید نظافت شود. نسبت به شوری آب مقاوم است و می تواند تا حدی کم آبی را تحمل کند. در برابر آفات و امراض مقاوم است و با توجه به تراکمی که ایجادد می کند ممکن است سبب جلب حشرات مانند مگس پایلند شود. شمشاد را می توان در خاک های فقیر کاشت و توقع آن از حاصلخیزی خاک کم است. دانه های متعدد آن برای پرندگان جذاب است و به تکثیر و رشد رویشی و تهاجمی آن کمک می کند. هرچند تهاجم، بیشتر در اماکن ساحلی رخ می دهد.

شمشاد اهوازی گیاهی دارای ارزش های منحصر به فرد و پر کاربرد در محوطه سازی و ایجاد فضای سبز است. این گونه در نواحی ساحلی گرمسیری آسیای، سواحل اقیانوس آرام و همچنین جزایر هاوایی می باشد. این گونه هم اکنون بیشتر در هاوایی،استرالیا،غرب هند و در مناطق با آب و هوای گرم توزیع شده است. شمشاد اهوازی گیاهی است رونده با شاخه های کشیده وبلند که از خاصیت شکل پذیری خوبی برخوردار است. ارتفاع بسته به هدف مورد استفاده متغیر است. شمشاد دارای شاخه های فرعی زیادی می باشد و ساقه اصلی تولید نمی کند. لذا به صورت بوته دیده می شود. شاخه های شمشاد اهوازی نازک بوده و لذا برای رشد عمودی نیاز به قیم ( مانند فنس، دیوار، ساقه درختان مرتفع) دارد. تراک شاخ و برگ آن زیاد بوده و سطح سایه دهی آن با توجه به هدف مورد استفاده می باشد.

قابل توجه شهرداری ها و کارشناسان فضای سبز که تلاش می کنند فضای سبز هرچه سریعتر رشد کرده و جلوه سرسبزی داشته باشد و به اصلاح، خودش را نشان بدهد. برای مترکم نمودن فضا کافیست مدتی پس از کاشت به صورت مداوم هرس انجام شود. به این ترتیب شمشاد اهوازی به سرعت فضا را پر می کند. در صورتی که فاصله کاشت هر نهال را نزدیک به یک متر در نظر بگیریم ، در مدت 2 تا 3 سال می تواند به طور کامل دیواره ای به ارتفاع 2 متر را پوشش دهد.

شمشاد اهوازی برای کاشت در کنار خیابان، وسط بلوار، پارکهای جنگلی وکمربند سبز توصیه نمی شود اما برای پارکهای شهری جهت ایجاد دیوار سبز، پوشش آلاچیق ها و برای کاشت در منازل به صورت ترکیبی با گیاهان بالارونده دیگر مانند گل کاغذی و برای پوشاندن دیوارها و پارکینگ ماشین مناسب می باشد. شمشاد اهوازی به خوبی در خوزستان، بوشهر و هرمزگان رشد می کند. شمشاد اهوازی گیاهی سمی است و در صورت بلع ایجاد مشکلاتی میکند. سعی کنید در اطراف اماکن بازی کودکان کاشته نشود.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “شمشاد اهوازی”