کمپوست گیاهی جایگزین کود شیمیایی

 
مراقبت از سیاره زمین با حفاظت از خاک آغاز می شود . طبق بررسی های انجام شده ببش از ۲۵۰ سال طول می کشد که ۲ سانتیمتر خاک حاصلخیز ساخته شود و این در حالی است که فقط یک ثانیه برای تخریب و نابودی آن کافی ست!برای زیستن در این کره خاکی باید نگرش های خودخواهانه و سود جویانه گذشته خود را رها کنیم و شیوه جدیدی را در رابطه با بهره برداری از خاک برگزینیم. رهایی از بند نهاده های شیمیایی در صنعت کشاورزی در دستور کار سازمان فائو و بسیاری از کشورهای مترقی جهان قرار دارد و تا سال ۲۰۲۰ تولیدات ارگانیک و پاک آن ها به میزان ۸۰ درصد خواهد رسید و این امر جز با ایجاد خاک پاک بعنوان بستری مناسب برای صنعت کشاورزی میسر نخواهد بود. برای حفظ خاک و سلامتی نسل بشر همراه با جامعه جهانی در این مسیر گام های جدی برداشته و با اقدامات مسئولانه خود در این امر تلاش کنیم !!

امروزه با افزایش جمعیت، کم شدن منابع آبی و همچنین افزایش قیمت زمین های زراعی، کشاورزی به روش مکانیزه از اهمیت خاصی برخوردار شده و همین مساله سبب شده که شاهد محصولات متنوع نهاده  های کشاورزی از جمله کود، سم، بذرو محصولات دیگر باشیم که هرکدام دارای ویژگی های خاص خود بوده و هدف ازین تنوع درواقع افزایش راندمان و بهره وری در واحد سطح می باشد.

متاسفانه بی توجهی به چگونگی استفاده از کودها و دیگر نهاده های کشاورزی مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است. استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی، سموم و آفت کش های شیمیایی باعث آلودگی آب، هوا و خاک میشود. طی این فرایند آفت های موجود نسبت به سموم شیمیایی مقاوم و آفت های جدیدی نیز ظاهر میشوند و سلامتی خاک نیز در این روند تحت تاثیر قرار می گیرد و در اثر این عوامل تولید کشاورزی هرساله کمتر میشود. مهم تر از آن مصرف سموم و مواد شیمیایی به صورت خودسرانه، غیرکارشناسی، آگاهانه و نا آگاهانه است که اثرات مستقیم  بلند مدت و کوتاه مدت بر سلامتی انسانها را برجای میگذارد. کارشناسان بر این باورند که باقیمانده سموم و مواد شیمیایی در ایجاد بیماری های دستگاه گوارش که دارای بیشترین آمار بیماری ها در دنیا هستند نقش اساسی دارد.حال این سوال مطرح می شود که چگونه ممکن است بتوانیم بدون آلوده کردن آب، خاک و هواضمن افزایش میزان عملکرد محصولی سالم تولید کرد. به نظر می رسد که تحقیقات کشاورزی ارگانیک در راستای توسعه کشاوری پایدار رویکردی کارا و اثربخش است.هم اکنون بیش از سه دهه از توجه جهانی به موضوع حفاظت از محیط زیست و بیش از دو دهه از مباحث پیرامون توسعه پایدار میگذرد. قبل ازین ایام، در تمامی پروژه های توسعه، صرفا دیدگاه اقتصادی، و ایجاد درآمد و بازده اقتصادی بیشتر، مدنظر بود. لیکن در سال 1970 میلادی این ذهنیت در افکار سیاستگذاران و برنامه ریزان توسعه مطرح گردید که اینگونه روند رشد اقتصادی نهایتاً منجر به تخریب محیط زیست، نابرابری اجتماعی، کاهش منابع و... می شود و جبران این معضلات در درازمدت موجب ضررهای فراوان اقتصادی خواهد شد.کشاورزی ارگانیک به مجموعه ای ازعملیات گفته می شود که با هدف کاهش مصرف نهاده های غیرطبیعی به اجرا در می آید. و در آن مصرف کود و سموم شیمیایی، مواد نگهدارنده سنتز شده، داروهای شیمیایی، ارگانیسم های تولید شده به روش مهندسی ژنتیک و پساب ها کنار گذاشته می شود. بررسی ها نشان می دهند که روند استقبال جهانی از کشاورزی ارگانیک امیدبخش می باشد که از جمله دلایل آن می توان به افزایش نگرانی ها در مورد آلودگی منابع پایه، سلامت غذا، انسان و حیوانات و نیز توجه بیشتر به ارزش های طبیعت و مناظر طبیعی اشاره کرد.

گام اساسی جهت دستیابی به کشاورزی پایدار، احیای خاک های کشاورزی است و یکی از بهترین راه های حاصلخیزی ایجاد خاک پاک، افزودن ماده آلی به خاک است. با افزودن ماده آلی به خاک است. با افزودن ماده آلی و پاک به خاک، میکروارگانیسم ها که شاخصه حاصلخیزی خاک هستند فعال می شوند.اهمیت میکروارگانیسم های خاک برای رشد همه گیاهان بسیار زیاد است. بطوریکه از خاک استریل شده نمی توان محصول قابل توجهی برداشت کرد. موجودات ذره بینی خاک با ریشه گیاهان همزیستی و تبادل مواد غذایی دارند. بین 15 تا 25 درصد ماده آلی تولید شده در فتوسنتزاز ریشه ترشح شده و در اختیار این موجودات ریز قرار میگیرد.به این موجودات ذره بینی که عمدتا از رده قارچ های میکروسکوپی هستندفلور خاک گفته میشود.هر گیاهی فلور ویژه خود را دارد و ضمن اینکه آنها را تغذیه میکند متقابلا نیز محصولات تولید شده آنها نظیر هورمونها ،آنزیم ها،آنتی بیوتیک ها و دیگر ترکیبات را جذب می نماید.اگر با ذره بین به تارهای کشنده ریشه نگاه کنید انبوهی از رشته های نخ مانند سفید را ملاحظه میکنید که ریشه را در برگرفته اند. اینها همان قارچ های هم زیست هستند که در ازای مواد غذایی که از ریشه جذب می کنند کمک های متعددی به گیاه می نمایند. مثلا با ترشح آنتی بیوتیک از نفوذ میکروب ها و قارچ های بیماری زا و حتی نماتدها به ریشه جلوگیری میکنند. هرچه میزان و تراکم ایم میکروارگانیسم ها بیشتر باشد به همان اندازه خاک بارورتر خواهد بود. اگر ما بطور حساب شده و علمی از کود ها آلی استفاده کنیم کمک شایانی به بالا رفتن میزان این میکروارگانیسم ها در خاک خواهیم کرد.در این اواخر باتوجه به استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی و سموم در خاک به خاطر بالابردن میزان تولید،صدمات شدیدی به این میکروارگانیسم های خاک وارد شده است، بالا رفتن شوری خاک در تقریبا 90درصد زمین های زراعی درکشور،ماحصل همین استفاده های بی رویه از کود دامی و مرغی که متاسفانه در این سالها موجب آسیبهای جدی فراوانی به زمین های زراعی گردیده است، هنوز ادامه دارد ولازم است مواردی از مضرات استفاده از کود دامی و مرغی مورد اشاره قرارگیرد:

ضررهای کودهای دامی و مرغی

1) فراوانی ترکیبات آلی ازت دارساده کودحیوانی تازه، بسیارمساله سازاست. تجزیه سریع این مواد موجب آزاد شدن گازآمونیاک و تجمع آن درمجاورت ریشه ها گردیده و موجب مسمومیت گیاه می شود.

2) زیادی املاح نمکدار درکود نیز می تواند از طریق ایجاد پتانسیل اسمزی و یا مسمومیت مستقیم گیاه مسئله ساز باشد.

3) بر طبق تحقیقاتی که در امریکا در فوریه سال 2010 انجام گردیده باکتری های بیماری زای بیشماری درکودهای گاوی تشخیص داده شده که برخی از مهمترین آنها عبارتند از :

-cryptosporidiosis

-E.coli

-Giardia

-Listeriosis

-salmonella

که براحتی به انسان سرایت کرده و باعث بیماری میگردد . در همین تحقیق مشخص شده که بعد از پخش شدن کود گاوی در سطح باغ یا مزرعه این عامل های بیماری زا به راحتی به محصولات نیز منتقل شده و قابل تامل تر اینکه این پاتوژن ها با شستشوی آب از بین نمی روند.

4) استفاده از این نوع کود ها شرایط مساعدی برای تکثیرو تداوم عوامل بیماری زا مهیا می کند و این عوامل توسط باد،آب و پرندگان به سایر نقاط منتقل شده و موجب بروز و شیوع بیماری می شود.پشه های موزی که بواسطه این کودها به وجود می آیند، میتوانند موجب بیماری هایی از جمله سالک بشوند. از طرفی بوی بد این کودها باعث شده، مردم انتقادات شدیدی از جهاد کشاورزی ،بهداشت و درمان ، سازمان محیط زیست به خاطرعدم اطلاع رسانی درست و عدم اقدام لازم جهت جلوگیری از بکاربردن چنین کودهایی به به عمل آورند.

5) بکاربردن کودهای مرغی زمینه بسیاری از عوامل میکروبی در تماس با خاک را به وجود می آورد و کشاورزان عزیزی که مسقیما تماس با کود حیوانات دارند از بیماری های مشترک مانند آنفولانزای مرغی در امان نیستند.

دلیل انتخاب کود کمپوست ما

 افزایش مصرف بی رویه کود های شیمیایی و دامی و اثرات منفی کاربرد این نوع کودها بر محیط زیست و سلامت موجودات زنده و به ویژه انسان، نیثاز به جایگزینی کمپوست را به یک " الزام " و نه یک " انتخاب " تبدیل کرده است. می توان گفت که کمپوست به دلیل متعدد با ارزش ترین کود آلی محسوب می شود و در جایگاه برتری قرار دارد.

انتخاب بهترین افزودنی به خاک

با توجه به مواردی که اشاره گردید بهترین افزودنی مواد آلی به خاک کمپوست است.کمپوست محصول یک فرآیند بیوتکنولوژیکی و به عبارت دیگر استحاله مواد آلی است که توسط تعداد کثیری میکروارگانیزم های هوازی گرما دوست در داخل توده ی پسماندها در مجاورت حرارت و رطوبت واکسیژن انجام می گیرد و با ایجاد 60 تا 75 درجه سانتگراد گرما و تشکیل آنتی بیوتیک ها، عمل پاستورایزاسیون نیز انجام گرفته و عوامل بیماری زا و بذر علف های هرز از بین می رود.کمپوست حاصل  فعالیت بیولوژیکی جانداران ذره بینی است که توانایی شکستن مولکول های درشت مواد آلی را دارا می باشند. این فعالیت سبب تولید ترکیبات هوموسی شده که به راحتی توسط گیاه جذب می شود.بیایید برای حفظ تنوع زیستی درون خاک و جلوگیری از انقراض میکروب های ارزشمند و حیات بخش این کره خاکی و همگام با رویکرد جهانی در صنعت کشاورزی پاک، تولید غذای سالم سلامت انسان،  با یک اقدام عملی، استفاده از کمپوست را جایگزین کود های شیمیایی نماییم.

ویژگی های کمپوست

1) در تهیه کمپوست فرمولاسیون جدید استفاده شده و هیچ نوع پسماند آلاینده در آن بکار نرفته و فاقد بذر علف های هرز می باشد.

2) کمپوست با  فعال سازی میکروارگانیزم ها موجب جذب فسفر و گوگرد قابل استفاده گیاه می گردد.

3) کمپوست با افزایش فعالیت میکروبی و تشکیل ترکیبات هوموسی در نهایت مواد تشکیل دهنده خاکدانه ها را می سازند.

4) کمپوست می تواند 30 تا 70 درصد از کل ظرفیت تبادل کاتیونی خاک را تشکیل دهد. وجود مقدار زیاد هوموس ظرفیت تبادل کاتیونی را افزایش داده و عناصر غذای را برای استفاده بعدی گیاه نگه می داد.

5) کمپوست قادر است مقدار آب موجود در خاک و تهویه خاک های رسی را با افزایش خاکدانه و ایجاد خلل و فرج افزایش دهد و خاک را سبک کند.

6) کمپوست قابلیت استفاده از عناصر کم مصرف را افزایش می دهد.

7) کمپوست، کربن مورد نیاز میکروارگانیزم های مفید خاک از جمله باکتری های تثبیت ازت (ازتوباکترها) را فراهم می کند.

8) افزودن کمپوست به خاک به عنوان مالچ، فرسایش خاک را کاهش می دهند.

9) کمپوست برخلاف کودهای مرغی و دامی فاقد عوامل ایجاد کننده بوهای نامطبوع است.

10) در کمپوست بر خلاف کود های مرغی  امکان تصاعد گاز آمونیاک که می تواند به ریشه گیاه آسیب رساند، وجود ندارد.

11 ) کمپوست با جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب مانع از دست رفتن رطوبت خاک می گردد.

12) هوموس موجود در ترکیبات کمپوست، مقاومت خاک را در برابر تغییرات سریع اسیدیته و شوری افزایش می دهد.ضمنا تاکید می شود کمپوست حاصل از پسماندهای صنایع نیشکری، بدلیل ترکیبات ارزشمند غذایی موجود در آن ها، از مرغوب ترین و با کیفیت ترین کمپوست ها بشمار می آید
 
 compost2
 
 
 
 

فواید استفاده از کمپوست

کمپوست در خاک های سنگین، دانه بندی و تخلل خاک را بهتر می سازد و نفود پذیری و تهویه خاک  را بهبود می بخشند. در خاک های سبک مانند اسفنج به نگهداری آب و مواد غذایی کمک نموده و از شستشوی آن جلوگیری می کند کمپوست اجزای ریز و درشت و مواد معدنی را در برگرفته و به تشکیل خاک دانه کمک می کند. حالت چسبندگی خاک را کاهش داده و از مقاومت خاک در مقابل ماشین آلات  کشاورزی می کاهد و عملیات زراعی با خاک با انرژی کمتری انجام می گیرد.کمپوست می تواند 2 تا 6 برابر خود آب نگهداری نموده و از هدر رفتن ان جلوگیری کند. به خاک رنگ تیره داده و به جذب حرارت و گرم نگه داشتن خاک کمک می کند. کمپوست دارای عناصر غذایی پر مصرفی و کم مصرف مورد نیاز گیاهان می باشد که این مواد را به تدریج آزاد و در اختیار گیاهان قرار می دهد.کمپوست عموماً فعالیت های بیولوژیکی خاک را تشدید نموده و به حاصلخیزی خاک کمک می کند و در جذب بعضی از مواد غذایی غیر محلول نقش اساسی داشته و از فرسایش خاک جلوگیری می کند.

کمپوست علاوه بر کمیت در ارتقای کیفیت محصول هم نقش اساسی دارد. استفاده از کمپوست موجب افزایش مقاومت گیاهان در مقابل آفت و تنش های محیطی می گردد.کمپوست ترکیبات هوموسی و مواد الی خاک را افزایش داده و بعضی از ویتامین ها، هورمون ها و آنزیم های مورد نیاز را تامین می کند که این مواد نمی توانند به وسیله کود های شیمیایی تامین گردند.

 

خرید کمپوست

با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد کمپوست ، اولین کمپوست با منشا سلولوزی در کشور را ارائه داده ایم. بر خلاف کمپوست های موجود در بازار که اغلب کمپوست قارچ هستند و دارای آلودگی های بسیار زیاد هستند، کمپوست تولیدی ما فاقد هرگونه آلودگی است. به دلیل قیمت بسیار مناسب و قیمت پایین کمپوست حداقل سفارش 10 تن می باشد. 
 
 
مناسب برای زمین های زراعی و باغی => قیمت هر کیلو کمپوست 200 تومان 
 
 
 
مناسب برای باغچه ها و گلدان ها => قیمت هر کیلو کمپوست سرند شده 250تومان         
 
 
 
ارسال به صورت فله و با تریلی یا کمپرسی است. مختصر هزینه بارگیری و هزینه حمل به هزینه های فوق اضافه می شود. برای بسته بندی 2 کیلویی و 5 کیلویی به نام و برند مورد نظر خودتان با 09163464320 تماس بگیرید. حداقل سفارش به صورت فله 10 تن می باشد.
 
@enahalestan
 
09163464320
 
    • لیست نهال های فضای سبز

    • مخصوص مناطق گرمسیری

    • نشونم بده
    • گل رز بوته ای و گلدانی

    • گل های پیوندی و قلمه ای

    • نشونم بده
    • لیست نهال مرکبات و سایر نهال های میوه

    • مرکبات پیوندی دزفول

    • نشونم بده
pricing table joomla component
    • نهال های درختان گلدار گرمسیری

    • مناسب برای فضای شهری و منازل

    • نمایش
    • نهال درختان سایه دار گرمسیری

    • مناسب پارکهای شهری و جنگلی

    • نمایش
    • نهال مرکبات پیوندی دزفول

    • برای احداث باغ مرکبات

    • نمایش
pricing table joomla component