پرتقال محلی

رتبه بندی:

درختانی از پرتقال به ارتفاع 3 تا 12 متر مشاهده شده است. این درخت را از روی برگ نوک تیز آن می شناسند. پهنک کمی دندانه ای و در کناره دمبرگ نسبتا پهن و کمی پیشرفته در چپ و راست است. ریشه بسته به نوع خاک تا 1.5 متری در خاک نفوذ می کند. و قسمت فعال ریشه در عمق 40 تا 60 سانتی متری می باشد. سیستم ریشه  ای مانند نارنج است. پرتقال دارای یک ساقه اصلی بوده و ساقه های فرعی متعددی از آن منشعب شده و تاج درخت را به وجود می آورند. تاج درخت از ارتفاع بسیار پایین شروع به تشکیل می شود.

این درخت دارای تاج گسترده و متراکمی نمی باشد و اگر تاج متراکم و گسترده ای داشته باشند، تاج از ارتفاع کمی نسبت به زمین شروع به تشکیل می کند. و اذا سایه آن معمولا قابل استفاده نیست. شاخه های پایینی تاج پایین هستند و به همین دلیل توسط هرس مانع از تماس شاخه ها با زمین می شوند. در بعضی از واریته ها دارای تاجی پهن، سطح سایه دهی گسترده و تراکم شاخ و برگ بسیار خوبی می باشند ولی این سطح غیر قابل  استفاده به عنوان پناهگاه برای افراد می باشد. مقاومت پرتقال در برابر کم آبی کم و در برابر شوری خیلی کم است. به آفات و امراض حساس است و در مقابل باد مقاومت چندانی ندارد. پرتقال از خاک توقع حاصلخیزی بالایی دارد. سیستم ریشه آن نسبت به آب زیر زمینی بالا حساس است. گلها سفید و معطر  و به تعداد زیاد روی شاخه ها، معمولا دارای 20 پرچم، دوره گلدهی یکبار در سال و به مدت 30 تا 40 روز از نیمه دوم اسفند شروع شده و تا آخر فروردین ادامه دارد که بسته به دوره سرما این مدت گلدهی جابجا می شود. در طی دوره گلدهی به علت ریزش زیاد گلبرگها و تبدیل  آنها به میوه مقدار زیادی ریزش شکوفه ها رخ می دهدکه نظافت محوطه کاشت پرتقال ضروری است.

میوه رسیده پرتقال گرد و به رنگ زرد یا رنگ مایل به نارنجی و در بعضی موارد و واریته ها به رنگ زرد مایل به قرمز است. گوشت میوه و آب میوه شیرین استو دوره میوه دهی به نوع درختان بستگی دارد. ارقام زودرس در اواخر آباد و متوسط رس ها در نیمه آذر تا اواخر دیماه و گروه دیرسدر فروردین سال بعد می رسند.

پرتقال همیشه سبز بوده و بدون خزان است اما دارای خزان تدریجی می باشد. یعنی بعد از مدت معینی برگهای مسن به تدریج ریخته و برگهای جدید جایگزین آنها می گردند و در طی این دوره به مقدار کمی نظافت محوطه مورد نیاز است. پرتقال با آب و هوای گرم و نیمه گرم سازگار است.

این درخت برای کشت در کنار خیابان و وسط بلوار، ایجاد کمربندسبز و پارکهای جنگلی و شهری نامناسب بوده و کشت آن در منازل در صورت حالخیزی خاک و سایر مراقبتها مناسب است.

بهترین روش تکثیر استفاده از پایه های بذری مرکبات مانند نارنج و پیوند بر روی آنهاست. به این ترتیب که پایه نارنج را کاشته و بعد از دو سال پیوندک را بر روی آن پیوند می زنند. در صورت موفقیت آمیز بودن پیوند و رشد آن قسمتهای هوایی پای را حذف می کنند تا پیوندک رشد سریعتر و بهتری داشته باشد. پس از رشد لازم نهال پرتقال را از خزانه انتظار به محل دائمی کاشت منتقل می کنند.

پرتقال سلطان مرکبات است. پرتقال درخت کوچک با برگ های همیشه سبز و گل های سفید دارد. پوست آن نارنجی رنگ و کمی ناصاف، مزه میوه پرتقال ترش و شیرین است و خوشمزه ترین آن زرد رنگ یا قرمز است. مغز میوه مصرف خوراکی دارد و پوست آن برای مربا و یا چاشنی مصرف دارد. پرتقال در مناطق شمال و جنوب ایران کاشته می شود. سرشار از ویتامینC و منبعی برای ویتامین B1 و اسید فولیک، کلسیم فیبر و پتاسیم است. پوست پرتقال در مواردی مغذی تر از خود پرتقال است. کارشناسان موسسه ملی سرطان امریکا معتقدند سرطان معده در امریکا کم است زیرا در تمام ماه های سال پرتقال و مرکبات مصرف می کنند. ویتامین C یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است. پرتقال دارای مقداری جوهر زردک است که پس از خوردن، در کبد تبدیل به ویتامین A می شود. این جوهر در پرتقال خونی ( پرتقال تو سرخ) بیشتر است. پرتقال برای کودکان، افراد سالخورده و آنهایی که تازه از بستر بیماری برخواسته اند یک خوراکی ضروری است. بهتر است پرتقال را قبل از غذا بخورید تا معده بتواند به راحتی هضم کند. بی دلیل نیست که عادت بسیاری از غربی ها نوشیدن یک لیوان آب پرتقال در صبحانه است.

فواید مصرف پرتقال

کمک به کاهش کلسترول خون، پیشگیری و درمان بیماریهای رماتیسمی، سنگ کلیه، سرما خوردگی، بیماریهای قلبی و عروقی و آسم، پیشگیری از سرطان و بسیاری خواص دیگر که در حال حاضر ناشناخته هستند. ویتامین ها برای بدن سودمند و ضروری هستند، اما مصرف بیش از حد بسیاری از ویتامین ها ضرر دارد و باعث آسیب رساندن به بدن می شود اما ویتامین C  یک استثنا است زیرا این ویتامین در آب محلول است و مازاد آن از طریق ادار دفع می شود بنابراین با خیال آسوده هر تعداد پرتقال دوست دارید بخورید.

پرتقال محلی دزفول

پرتقال محلی دزفول از نوع شهسوار یا سیاورز می باشد. از لحاظ اندازه متوسط بوده و هسته دار است اما میوه آن بر خلاف پرتقال والنسیا و تامسون بسیار آبدار و شیرین و خوشبو است. به لحاظ اندازه متوسط و فراوانی هسته های آن برای صادرات مناسب نیست اما در بازارهای محلی طرفداران بسیاری دارد و در حال حاضر بیشتر در بازارهای محلی به فروش می رسد.  زمان برداشت محصول پرتقال محلی از آذر شروع شده و تا اواسط اسفند ادامه دارد. در صورت عدم برداشت تا اواسط اسفند ماه کیفیت خود را تا حدی از دست خواهد داد و آب آن کم شده و پوست آن کمی چروکیده می شود. این میوه به صورت طبیعی و معمول برای ایام عید دوام نمی آورد مگر آنکه پس از برداشت در سردخانه نگهداری شود. نهال پرتقال محلی دزفول در نهالستان دزفول با کیفیت عالی تولید می شود. اگر قصد احداث باغ و یا باغچه دارید جهت خرید نهال پرتقال محلی و سایر مرکبات و مشاوره با ما تماس بگیرید. قیمت نهال پرتقال محلی دزفول بر اساس تعداد به شرح زیر است:


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nahales1/public_html/components/com_jshopping/templates/mytemplate/product/product_default.php on line 148
قیمت: 30,000 تومان
مقدار:
نظرات
برای این محصول یک نظر بدهید
نام
پست الکترونیکی
لطفا نظر بدهید
رتبه بندی برای محصولات
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support